Winkelwagen

<< Vorige - Volgende >>


Het doekje


Het Ferry Shiny World doekje, Geen spons, trekker, zeem of reinigingsmiddel!

Artikelcode: Nieuw 3395 Het doekje
Productbeschrijving

Voor alle gladde oppervlakten, speciaal voor ramen, spiegels, glas, badkamer, TV, chroom, bril, auto, caravan enz. Ramendoekjes van Ferry Shiny World  zijn van een ongeëvenaarde kwaliteit. Door de toepassing van een verhoogde concentratie hóógwaardige polymeren werken onze doekjes enorm tijdbesparend,  streep- en druppelloos zónder toevoeging van enig reinigingsmiddel.

Géén spons, trekker, zeem of reinigingsmiddel!

Géén spons, trekker en zeem meer nodig, alléén schoon handwarm water en het doekje volstaan om een verbazend resultaat te behalen. Ferry Shiny World  ramendoekjes verdienen zichzelf terug om meer dan één reden, ze verwijderen aanslag, vuil en hebben een sterk reducerende werking op alle aanwezige bacteriën. (in het bijzonder op zuurstofbehoevende). Door géén reinigingsmiddel toe te voegen spaart u niet alleen uw portemonnee en uw handen, maar óók ons milieu.


Als u in totaal 10 doekjes heeft besteld (wij houden dit voor u bij) dan ontvangt u het 11e doekje gratis!!!

Hoe werken ramendoeken?

Het typische gedrag van polymeren in reinigingsdoeken is als volgt te verklaren:

Ramendoekjes reinigen snel doordat ze een enorm oppervlak hebben, vele malen groter dan de zichtbare afmetingen. Daar zijn de ontelbare driehoekvormige polyestervezeltjes verantwoordelijk voor. Een groot oppervlak betekent een hoog opzuigend vermogen.
Met hun scherpe hoeken dringen de gesplitste vezels diep door in het vuil, veel verder dan een ronde vezel dat kan.
Eén van de polymeren is lipofiel oftewel olieminnend. Vet en olie hechten daardoor rechtstreeks aan de vezels en hoeven niet eerst met een reinigingsmiddel losgemaakt te worden. Een reinigingsmiddel is daarom niet nodig. Dit is ook de reden dat dedoeken slecht uit te spoelen zijn en daarom, na verzadiging met vuil, gewassen moeten worden in de wasmachine.
De poriën in het vezeltextiel zijn veel kleiner. Bij het reinigen met een voldoende droge doek blijven daardoor kleine druppeltjes achter op het te reinigen oppervlak die snel verdampen. Hierdoor blijft een schoner oppervlak achter en wordt streepvorming voorkomen.
De vezels zitten dicht opeengepakt. De tussenliggende kieren trekken door de capillaire werking het water met de daarin aanwezige vuildeeltjes omhoog. Capillaire werking noemen we het verschijnsel dat vloeistof wanneer het zich in een nauwe ruimte bevindt, tegen de wanden omhoog kruipt. Dat is mooi te zien bij een glas limonade met een rietje. In het rietje staat de vloeistof hoger dan in de rest van het glas. Gewone doeken hebben ook een zuigende werking, maar die is veel minder omdat de poriën groot zijn.
Droog heeft de vezel weer andere voordelen. Dan laadt de doek statische elektriciteit op door de wrijvende beweging over een oppervlak. De positief geladen doek trekt stofdeeltjes naar zich toe. De praktijkvoordelen van ramendoekjes samengevat: geen reinigingsmiddelen en wrijfdoekjes nodig, niet nazemen, het kost minder tijd, geen nadelige effecten op de gezondheid. De goede praktijkervaringen zijn in 1998 al bevestigd door een Nederlands onderzoek van TNO (NL) in opdracht van de VSR (Vereniging Schoonmaak Research, NL).
eur 11.50

Aantal